Marksizm günleri

1992'den beri DSİP tarafından düzenlenen Marksizm toplantıları, 2012 Bahar'ında "Direnişlerin ve mücadelelerin fikirleri" başlığıyla İstanbul'da yapılacak. Toplantılar Taksim'de Hill Otel'de gerçekleştirilecek.

Arap Baharı'ndan Wall Street İşgali hareketine, Yunanistan'dan İspanya'ya çeşitli yerlerde krize karşı verilen militan mücadelelerle dolu bir dönemden geçerken, Türkiyeli sosyalistler, bu mücadelelerin ve direnişlerin içindeki aktivistlere yol gösteren fikirleri tartışacak.

Marksizm 2012 Bahar'da "özgürlükçü bir anayasa" ve "Ermeni soykırımı" forumlarının yanı sıra, solun geleceğinin tartışılacağı toplantılar yer alacak.

Orta Doğu'daki sürece ilişkin Mısır ve Suriye devrimlerinin değerlendirileceği toplantılara yurt dışından, devrimlere tanıklık etmiş isimler de katılacak.

"Rusya'da devlet kapitalizmi ve stalinizm", "Lenin, Stalin'e mi yol açtı?" gibi teorik tartışmaların yanında, solun kültür algısı, politik sinema, kentsel dönüşüm, cinsiyetçiliğe karşı mücadele, Kürt sorunu, Ergenekon ve darbeler, halkların Cumhuriyet tarihi, Kıbrıs sorunu, devrimci mücadelede strateji ve taktikler de Marksizm 2012 Bahar'da tartışılacak başlıklar arasında yer alıyor.

Program için tıklayın.